De Vries spitsentrainer bij De Graafschap

Gepubliceerd: 08-07-2019 14:07.

Voormalig profvoetballer Mark de Vries gaat voor De Graafschap aan de slag als spitsentrainer. De 43-jarige ex-aanvaller voetbalde in het verleden onder meer voor Cambuur Leeuwarden en het Schotse Heart of Midlothian.

“Wij willen graag meer gaan werken met specialisten in de staf”, aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede. “Mark is als ervaren spits een prima aanvulling.” De oud-aanvaller komt twee dagen per week in dienst bij De Graafschap en gaat zich bezig houden met het trainen van de spitsen. “Tijdens mijn carrière als voetballer had ik al het gevoel dat mijn manier van spelen bij De Graafschap zou passen”, vertelt De Vries zelf. “Nu kan ik dit als trainer overbrengen aan de talentvolle aanvallers, daar kijk ik erg naar uit.”

De Vries speelde in zijn carrière ruim vierhonderd wedstrijden in het betaald voetbal. Naast Hearts en Cambuur speelde de aanvaller onder meer voor FC Volendam, FC Dordrecht, het Engelse Leicester City en ADO Den Haag. De afgelopen jaren werkte hij onder meer als assistent-trainer in China en Hongarije.

Foto: De Graafschap

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)