De slogan voor Zwarte Cross 2018 is bekend

Gepubliceerd: 02-11-2017 11:11. Bijgewerkt: 02-11-2017 11:45

De slogan voor de aankomende editie van de Zwarte Cross is 'Leven vóór de dood'. Dat maakte organisator De Feestfabriek donderdagochtend bekend.


"Dit jaar wilden we stelling nemen tegen de toch wel heersende klaagcultuur in Nederland", aldus Ilja Vaags van de Feestfabriek. "Er zijn natuurlijk gegronde redenen om te klagen, maar er zijn ook heel veel gegronde redenen om niet te klagen. Soms gaat het [geklaag] een beetje ver vinden wij. Wij zijn een festival met een positieve instelling, daarom valt het ons misschien meer op. Maar [geklaag] op social media, de openbare ruimte, noem het maar op, iedereen zal het wel herkennen. Wij wilden er voortouw in nemen en er stelling tegen nemen. Iets minder klagen, iets meer positiviteit en leven vóór de dood."

Klagende mensen op de Zwarte Cross kennen ze niet bij De Feestfabriek. "Dat is het mooie, en dat willen we graag zo houden", vertelt Vaags glunderend. "Daarover krijgen we ook veel complimenten die door ons erg worden gewaardeerd." De slogan zal zoals gebruikelijk op verschillende uitingen te zien zijn, zoals boven het hoofdpodium. Abstract moet de slogan terugkomen in het thema dat de Feestfabriek dit jaar heeft ingesteld, namelijk 'Welkom Thuus'. Vaags omschrijft het thema als een soort visie voor het festival: "Mensen voelen zich thuis bij ons. Leef vòòr de dood en leef het gevoel dat je krijgt op de Zwarte Cross een jaar lang uit."

Alle video's van Zwarte Cross 2017 op een rij!

Foto: De Feestfabriek

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)