De Liemerse Techniekdag kiest voor de jeugd

Gepubliceerd: 08-04-2019 15:04. Bijgewerkt: 08-04-2019 15:42

De Liemerse Techniekdag wil de jeugd op een steeds jongere leeftijd enthousiasmeren voor een beroep in die sector. Om niet te overlappen met schoolinitiatieven voor vervolgopleidingen en om kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking te brengen met techniek, heeft de organisatie in Beek gekozen voor een doelgroep van negen tot veertien jaar.


"Op die leeftijd kiezen jongeren al de richting voor hun latere beroepskeuze", aldus organisator Renate Berndsen. "Het beeld dat ze hebben van bepaalde beroepen speelt daarbij een rol. Vandaar dat we op deze dag jongeren van negen tot veertien jaar oud enthousiast proberen te maken voor de techniek." Standhouder Nienke Koning merkt dat het aantrekken van technisch personeel steeds moeilijker wordt. "Steeds minder mensen kiezen om in de techniek te gaan werken. We proberen door op techniekdagen te staan kinderen enthousiast te maken en zo toch de mensen aan te trekken."

De opmars van de sector technologie is ook merkbaar op de Liemerse Techniekdag. "Die sector wordt steeds sterker vertegenwoordigd", aldus Berndsen over de invulling van de dag. "Want we krijgen steeds meer te maken met digitalisering en robotisering. De dag is voor ons geslaagd als we weer veel toekomstige technici hebben kunnen interesseren."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)