De Jong wil fans belonen tegen FC Utrecht

Gepubliceerd: 23-11-2018 16:11. Bijgewerkt: 23-11-2018 16:06

De Graafschap houdt in de uitwedstrijd bij FC Utrecht vast aan dezelfde strijdwijze als in de verloren wedstrijd tegen PSV. Trainer Henk de Jong wil de ruim vijfhonderd supporters die zijn ploeg achterna reizen belonen met een resultaat.


“Dat we in ieder geval een punt halen”, stelt hoofdtrainer Henk de Jong. “We gaan elke week voor drie punten, maar ik vind het al mooi dat de supporters zo achter ons staan. Het is belangrijk dat de mensen ons helpen, want dat hebben we nodig.” De trainer houdt vast aan de speelstijl met vijf verdedigers, net als in de thuiswedstrijd tegen de Eindhovenaren. “We blijven weer zo spelen, want het lijkt me niet verstandig om elke week heen en weer wiebelen. Dan krijg je ook helemaal geen vastigheid”, stelt de Jong, die hamert op scherpte bij zijn ploeg. “We moeten zorgen dat we bij standaardsituaties niet opeens een goal om de oren krijgen, want dat gebeurde tegen PSV wel.”

Voor verdediger Myenty Abena het de wedstrijd met FC Utrecht een bijzonder treffen. “Ik heb daar acht jaar gevoetbald, dus dat is natuurlijk speciaal”, aldus de 23-jarige Superboer. “Ik kom allemaal oude bekenden tegen en proef de sfeer van het stadion weer, dus ik kijk daar wel naar uit.” Abena speelde vooral als rechtsback bij de Superboeren, kwam daarna centraal te staan, maar speelt inmiddels nauwelijks meer. “Dat is zeker lastig, want ik heb bijna altijd gespeeld. Ik ben heel professioneel wat dat betreft, want ik pak het goed op en blijf hard werken om te laten zien dat ik weer in de basis hoor”, stelt de noeste verdediger.


Fitheid toetsen
De Jong kon nog weinig prijsgeven over de opstelling. “We moeten morgen met de jongens even de fitheid bekijken, dus morgen (zaterdag red.) bekijk ik de opstelling definitief. Het kan zijn dat er één wisselt, maar dat zien we zondag.” Mogelijk geeft de trainer Ted van de Pavert in de verdediging de voorkeur boven Bart Straalman.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve, Bakker, El Jebli; Serrarens, Narsingh.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)