De Jong wacht met verlengen van contract

Gepubliceerd: 05-03-2019 15:03. Bijgewerkt: 05-03-2019 15:35

Henk de Jong zegt De Graafschap de wacht aan voor wat betreft een verlenging van zijn aflopende contract. Privéomstandigheden zorgen dat de Friese trainer de beslissing over een langer verblijf voorlopig voor zich uitschuift.


“Dat ligt totaal niet aan de club of aan de mensen hier”, aldus De Jong, die momenteel geen duidelijkheid wil geven over de exacte aard van de omstandigheden. “Het zit in de thuissituatie en dat is best wel vervelend, maar meer wil ik er nu niet over zeggen. Later ga ik dat wel doen, als ik blijf of als ik misschien wel moet vertrekken.” Toch vond de trainer het belangrijk duidelijk te maken dat een verlenging voorlopig uitblijft. “Straks krijgt de directie de schuld dat het lang duurt, maar dat is totaal niet terecht”, benadrukt de 54-jarige Fries. “Ze passen echt op mij en mijn gezin, vandaar dat ik het in wat bedekte termen zeg. Ik hoop dat iedereen dat begrijpt.”

Vanuit zowel de club als het trainersduo De Jong met Sandor van der Heide was de intentie om de aflopende contracten te verlengen. De Graafschap geeft de hoofdtrainer nu alle ruimte. “Ze zeggen, 'Henk, neem de tijd'”, vertelt De Jong, die sinds de december 2016 in dienst is bij de Doetinchemse voetbalclub. “We moeten het ook niet zwaarder maken, we zijn nog steeds mooi bezig met elkaar. Het gaat om één ding, dat we erin blijven. Dan komt de rest vanzelf wel.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)