De Jong stopt als trainer van De Graafschap

Gepubliceerd: 11-03-2019 12:03. Bijgewerkt: 11-03-2019 14:09

Henk de Jong stopt na dit seizoen als trainer van De Graafschap. De Friese oefenmeester heeft zijn besluit maandagochtend kenbaar gemaakt aan de spelersgroep.

"Ik heb de enige keuze gemaakt die ik kan maken", aldus De Jong in reactie op zijn besluit. "We gaan mooi tot het einde van het seizoen door en dan moet ik terug naar het Noorden." De Friese trainer kiest daarmee voor zijn gezin, maar noemt het wel een lastige beslissing. "Met pijn in het hart, echt. Ik heb ook een hele goede aanbieding van De Graafschap gehad. Ik hoop wel ooit terug te komen. Daarom moeten we het erg goed afsluiten." Voor volgend seizoen hoopt De Jong op een werkgever in de buurt van zijn woonplaats Drachten. "Maar ik noem geen clubs, dat is onfatsoenlijk. Op dit moment speelt er verder nog niks. Als er geen club komt, ga ik aan het werk in het sportcentrum van mijn broer."

Met het vertrek van De Jong komt in de zomer na 2,5 jaar een einde van het verblijf van de Friese oefenmeester in de Achterhoek. Hij was in december 2016 opvolger van de ontslagen Jan Vreman. Na een twaalfde plek in het eerste seizoen promoveerde De Graafschap onder leiding van De Jong in 2018 naar de eredivisie. In de finale van de play-offs werd Almere City over twee duels verslagen.

Eerder werkte de trainer uit Drachten als hoofdtrainer voor Cambuur Leeuwarden. Ook was hij assistent-trainer bij onder meer Heracles Almelo en sc Heerenveen. Over de toekomst van assistent-trainer Sandor van der Heide is nog geen duidelijkheid. Hij heeft niet de benodigde papieren om hoofdtrainer te worden.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)