De Jong scout versterkingen in buitenland

Gepubliceerd: 15-11-2018 13:11. Bijgewerkt: 15-11-2018 14:42

Henk de Jong gebruikt de interlandperiode om mogelijke versterkingen te scouten voor de aankomende transferperiode. Met die reden zit assistent-trainer Sandor van der Heide op de bank bij oefenwedstrijden, zoals bij het gewonnen duel tegen VVV-Venlo.


“Henk is in het buitenland en dat zal voor de komende maanden waarschijnlijk niet de laatste keer zijn”, laat assistent-trainer Sandor van der Heide weten. “Hij gaat kijken waar we eventueel nog spelers vandaan kunnen halen om ons te versterken in de winterstop.” De Graafschap zoekt mede door een verandering in systeem naar versterkingen. “Doordat we dit nieuwe systeem nu hanteren en door gaan voeren, want het bevalt goed, zullen we moeten kijken waar je daar specifiek versterkingen voor kan krijgen.” De Graafschap is echter niet alleen aan het oriënteren. “Er zullen wel een aantal posities zijn die beter kunnen, of in ieder geval in de breedte versterkt kunnen worden”, stelt van der Heide.

De afwezigheid van De Jong zorgde ervoor dat Van der Heide het roer tijdens de gewonnen oefenwedstrijd in Venlo overnam. “We hebben op dit moment nog geen internationals”, stelt van der Heide lacherig. “Daarom zijn zulke oefenwedstrijden belangrijk zodat de spelers in een voor ons loze interlandweek gewoon hun wedstrijden blijven spelen en ze in het ritme blijven”, stelt van der Heide. De wedstrijd begon moeizaam voor de Superboeren. “Zij kwamen snel voor, dat kan gebeuren, maar ik denk dat we het goed hebben omgedraaid”, concludeert de van Telstar overgekomen Mohamed Hamdaoui die sinds lange tijd weer een basisplek kreeg.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)