De Gruitpoort ontvangt Jo Visser Award

Gepubliceerd: 10-10-2019 16:10. Bijgewerkt: 10-10-2019 16:54

De Gruitpoort in Doetinchem heeft de Jo Visser Award in de wacht gesleept voor het project ‘Jonge Rotten’, waarbij mensen van verschillende generaties tijdens activiteiten van elkaar leren. De Jo Visser Award is bedoeld voor mensen die op een positieve manier aandacht vragen voor waardige ouderenzorg.

“Ik ben misschien wel de meest trotse directeur van Nederland’ zegt Ester ter Haar van De Gruitpoort. “De credits gaan naar programmaleider Machteld van der Meij, want zij heeft dit voor elkaar gekregen.” Het project werd in 2018 opgestart waarbij jongeren en ouderen elkaar tijdens bijeenkomsten ontmoeten om te praten over thema’s als liefde, geld uitgeven en beïnvloeding. Ook zijn er verschillende activiteiten waar zowel ouderen als jongeren aan deelnemen. “De formule werkt als een trein. We hoeven nauwelijks moeite te doen om mensen te vinden die hieraan willen deelnemen”, zegt Ter Haar. “Tijdens bijeenkomsten die we al hebben georganiseerd verbazen jongeren zich erover dat ouderen soms met weinig geld moeten rondkomen. Andersom zijn ouderen onder de indruk van de dillema’s waarmee jongeren moeten leven. Doordat ze het gesprek met elkaar kunnen aangaan hopen we de kloof tussen de verschillende generaties te dichten”, aldus Ter Haar.

De Jo Visser Award wordt op 27 oktober in de Gruitpoort, in het bijzijn van burgemeester Mark Boumans, uitgereikt als feestelijke afronding van de ‘Slowdate Overnight’. Zes jongeren en zes ouderen hebben dan drie dagen non-stop met elkaar doorgebracht tijdens verschillende activiteiten. De Jo Visser Award bestaat uit een Wisselbeeld en cheque van 5000 euro die het mogelijk maakt om het project ook de komende tijd voort te zetten.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)