De Graafschap zwaarbevochten langs Willem II

Gepubliceerd: 30-09-2018 17:09. Bijgewerkt: 30-09-2018 17:35

De Graafschap heeft zondag zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. Tegen een negental van Willem II vochten de Superboeren zich in de slotfase naar een 2-1 zege.


In de eerste helft werd na negentien minuten een overtreding van Atakan Akkaynak op Bart Straalman na VAR-beelden bestraft met een rode kaart. Tegen tien Tilburgers schoot Stef Nijland vervolgens wonderschoon raak uit een vrije trap. Erik Bakker schoot daarna een strafschop op de paal en ook in de rebound werd De Graafschap niet trefzeker. De Superboeren waren op jacht naar een verdubbeling van de marge in de eerste helft, vlak voor rust trof ook Nijland nog de paal.

Invaller Dries Saddiki kopte uit een hoekschop van Daniel Crowley vlak na rust raak en bracht de Tricolores volledig terug in de wedstrijd. De Graafschap was met Jordy Thomassen dichtbij een nieuwe voorsprong, maar ook hij trof het aluminium. Nadat Willem II zijn tweede rode kaart kreeg met Diego Palacios (tweede geel) keerde het geloof in een overwinning terug bij De Graafschap. Pas in de slotfase kwam die zege er toen een voorzet van Daryl van Mieghem door Fernando Lewis in eigen goal werd gewerkt.

Door deze zege klimt De Graafschap op de ranglijst naar de dertiende plek en heeft het zeven punten uit evenveel duels. Volgende week komt sc Heerenveen op bezoek in Doetinchem.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)