De Graafschap zoekt regionale eSporter

Gepubliceerd: 12-12-2018 12:12. Bijgewerkt: 12-12-2018 12:50

De Graafschap is op zoek naar regionaal FIFA-talent en houdt een regionaal kwalificatietoernooi op zondag 6 januari. De uiteindelijke winnaar gaat het huidige eSports-team versterken.

Spelers van het populaire voetbalspel FIFA kunnen zich echter niet zomaar opgeven, want er moet voldaan worden aan een aantal voorwaarden. Geïnteresseerden moeten namelijk spelen op een Playstation 4, ze moeten regelmatig Weekend League spelen en ze moeten tussen de zestien en twintig jaar zijn. Daarbij komt nog één belangrijk punt: het moet een échte Superboer zijn. Spelers uit de regio kunnen zich vanaf vandaag via de website van De Graafschap aanmelden voor het kwalificatietoernooi.

De Graafschap heeft sinds oktober haar eigen eSports-team. Dani Visser heeft inmiddels vier wedstrijden gespeeld in de eDivisie van Eredivisieclubs. Hij heeft er nu één gewonnen, één gelijkgespeeld en twee verloren. Zijn collega, Julian van den Berg, is in de race om Wereldkampioen FIFA te worden. Hij speelt deze maand op een live-toernooi om de FUT Champions Cup.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)