De Graafschap zoekt herstel tegen Roda JC

Gepubliceerd: 14-05-2021 15:05. Bijgewerkt: 14-05-2021 15:47

Drie dagen na het mislopen van directe promotie moet de selectie van De Graafschap de rug rechten voor de play-offs. Drie overwinningen zouden genoeg zijn om volgend seizoen alsnog in de eredivisie uit te komen, om te beginnen zaterdagavond tegen Roda JC.


"Zij ruiken bloed en willen nu ook graag doorpakken", zegt trainer Mike Snoei. "Dus het wordt enorm lastig, maar ik denk wel dat wij een enorm goede kans maken." Hij haalt daarbij vertrouwen uit de twee, relatief gemakkelijke, overwinningen van De Graafschap dit seizoen op de ploeg uit Kerkrade: "Dat is een ploeg waar we zeven goals tegen gescoord hebben en twee keer van gewonnen hebben, dus waar we graag tegen spelen." Promotie is van groot belang voor De Graafschap, weet ook Toine van Huizen, die de wedstrijd tegen Helmond Sport door een schorsing nog moest missen. "Het is spijtig dat het niet op die manier lukt."

Volgens Snoei is zijn team nog gemotiveerd genoeg om te promoveren: "De mindset is alsnog promoveren en daar gaan we voor." Volgens van Huizen is de hele selectie kapot van het mislopen van promotie door het doelpuntloze gelijkspel tegen Helmond Sport, maar blijft het doel hetzelfde. "Iemand die niet gespeeld heeft de afgelopen wedstrijd betekend niet dat die er mentaal minder mee zit", laat van Huizen weten. Volgens de verdediger voelt de hele club dezelfde druk: "Die druk die was er al en die druk blijft nu nog steeds dus; let's go."

Frisse gezichten
Snoei wil nog geen duidelijkheid geven over zijn opstelling, wel hint hij ernaar om middenvelders als Clint Leemans en Rick Dekker een basisplaats te geven. Julian Lelieveld en Danny Verbeek zijn nog altijd afwezig door een coronabesmetting, terwijl Milan Hilderink een hersenschudding heeft. Voor de rest gaat de trainer uit van een nagenoeg fitte selectie: "We gaan even inventariseren hoe de kopjes er op staan en of er nog kleine pijntjes zijn, maar geloof me van deze groep gaat niemand meer weglopen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)