De Graafschap zoekt herstel bij FC Groningen

Gepubliceerd: 01-04-2019 15:04.

De Graafschap hoopt dinsdagavond de nare smaak van de thuisnederlaag tegen Heracles Almelo weg te spoelen op bezoek bij FC Groningen. Door een schorsing van Youssef El Jebli keert Fabian Serrarens terug in de basis.

“Ik verwacht een vechtwedstrijd”, aldus trainer Henk de Jong in aanloop naar het duel. “Dat kunnen we ook tegenwoordig, knokken, dat hebben we ook tegen sc Heerenveen en PEC Zwolle laten zien. Wij gaan dat spel proberen te spelen en dan zien we wat FC Groningen ertegenover zet.” De Trots van het Noorden is net als De Graafschap bezig aan een sterke tweede helft van de competitie, na de winter verloor de ploeg alleen tegen AZ en PSV. “Het zal een hele lastige pot worden, maar we weten dat niks onmogelijk is.”

Door de nederlaag van zaterdag verzuimde De Graafschap te stijgen naar de veilige vijftiende plaats. De achterstand op Excelsior bedraagt echter maar één punt. “We moeten zo snel mogelijk driepunters pakken, dat schiet op en dan kunnen we afstand nemen”, zegt De Jong, die blijft hopen op rechtstreekse handhaving van zijn club. “We staan er maar één punt onder, dus alles is mogelijk. Het is wel zaak om nu zo snel mogelijk drie wedstrijden te winnen, dan ben je een heel eind op pad.”

Serrarens op de tien
Youssef El Jebli pakte tegen Heracles zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst voor het duel van dinsdagavond. Fabian Serrarens is terug na een schorsing van vier wedstrijden en start in de basis. “Hij kan goed vanuit de tien spelen en dan krijg je power in het centrum”, vertelt De Jong, die hoopt dat hij heeft geleerd van zijn rode kaart. “Ik verwacht een stuk revanche voor de hele club, ik weet hoe belangrijk hij kan zijn.”

Opstelling: Bertrams; Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Matusiwa, Serrarens; Narsingh, Benschop, Burgzorg.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)