De Graafschap zoekt goals tegen VVV-Venlo

Gepubliceerd: 21-10-2021 16:10. Bijgewerkt: 21-10-2021 16:42

De Graafschap speelt vrijdagavond een uitwedstrijd tegen degradant VVV-Venlo. De Venlonaren hebben het overgrote deel van hun punten in eigen huis behaald, aanvoerder Jeffry Fortes verwacht dan ook geen makkelijke avond in De Koel.


“Ik denk dat het een open wedstrijd wordt”, zegt Fortes, die de tegenstander ondanks de tiende plek als een sterke club in de Keuken Kampioen Divisie ziet. “Zij willen graag, zij moeten, en voor ons geldt hetzelfde. Wij moeten proberen proberen in deze flow te blijven.” Grootste probleem bij De Graafschap in het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Eindhoven was het afmaken van kansen, daar ligt volgens trainer Reinier Robbemond een belangrijk verbeterpunt: “Of dat nou altijd ligt aan degene die de kansen krijgt, dat is ook niet zo. Er zijn ook momenten dat we eerder in moeten spelen of beter positie moeten kiezen. Dat we daar stappen in moeten maken, klopt wel.”


De selectie van VVV is na de degradatie afgelopen zomer flink op de schop gegaan. Zo verloor de ploeg onder meer topscorer Giorgios Giakoumakis. “Dat wil niet zeggen dat andere jongens niet ineens kunnen opstaan, vooral in deze competitie. We moeten op onze hoede zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat als wij de dingen doen die we de afgelopen weken doen, dat het wel goedkomt.” Wanneer Robbemond tevreden is over het duel? “Als we met drie punten de trap oplopen.”

Haen eerste spits?
Devin Haen was tegen FC Eindhoven voor het eerst basisspeler. Of de jonge Zieuwentenaar weer in de spits start, wil Robbemond nog niet aangeven: “Er zal weinig reden zijn om dingen te veranderen, maar laten we eerst de jongens zelf de mededeling geven.” Naast Haen, zouden Joey Konings en Danzell Gravenberch als aanvaller kunnen starten. “Ik ben heel blij dat ik niet in de positie van de trainer sta”, zegt Fortes. “Want die jongens doen het alle drie fantastisch.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Fortes, Baas; Schuurman, Dekker, Lieftink; Korte, Haen, Acheffay.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)