De Graafschap zoekt goals tegen Volendam

Gepubliceerd: 21-09-2017 17:09. Bijgewerkt: 21-09-2017 17:27

De Graafschap hoopt na het debacle in Werkendam op een beter resultaat tegen FC Volendam. De Superboeren zijn vrijdagavond boven alles op zoek naar goals.


"Als je zoveel kansen creëert als wij doen, dan moet dat komen", zegt trainer Henk de Jong in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Volendam. Hoewel zijn ploeg in de ogen van de trainer meer dan genoeg kansen creëert, schort het aan de afronding. "Vroeg of laat gaat dat veranderen", benadrukt De Jong. "We trainen er op, maar dat is anders dan tussen die vier lichtmasten." Ook middenvelder Mark Diemers wijst op het missen van kansen: "Tegen MVV-thuis was het al het verhaal, dus we moeten zorgen dat het morgen niet weer hetzelfde verhaal wordt."

Twijfels over zijn aanvallers heeft De Jong echter niet. "Ik heb vertrouwen in mijn spitsen", aldus de trainer. "Sjoerd Ars heeft er 170 gemaakt, Anthony van den Hurk heeft er vorig jaar een heleboel gemaakt en Daryl van Mieghem kan scoren. Vroeg of laat gaat dat veranderen." Hij heeft dan ook alle vertrouwen in een overwinning: "Eén dingetje, we moeten zien dat we de ballen binnen schieten. Dan hebben we een goede kans dat we veel punten gaan pakken. Als je morgen wint, staat de wereld er heel anders op. Dan staan we bij de eerste drie van de competitie."

Nieuwpoort twijfelgeval bij De Graafschap
Henk de Jong is van plan om tegen FC Volendam nagenoeg dezelfde opstelling het veld in te sturen als tegen Kozakken Boys. Alleen keeper Agil Etemadi wordt vervangen door de eerste doelman Filip Bednarek. Achter het meespelen van Lars Nieuwpoort staat door een liesblessure nog altijd een vraagteken. "Dat is nog niet helemaal top", zegt De Jong over de blessure van zijn verdediger. "Dus daar nemen we geen risico mee."

Vermoedelijke opstelling:
Bednarek; Van Overbeek, Abena, S. Nieuwpoort, Driver (L. Nieuwpoort), Tutuarima; Diemers, Receveur, Van Mieghem; Van den Hurk, Ars.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)