De Graafschap zoekt goals tegen Telstar

Gepubliceerd: 12-11-2021 17:11.

De Graafschap vervolgt de jacht naar doelpunten zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen nummer zestien Telstar. Afhankelijk van het kabinetsbesluit van vrijdag speelt de ploeg van trainer Reinier Robbemond mogelijk in een lege Vijverberg.


“Dat weet je in deze tijd waarin we nu leven, dat er iedere dag of iedere week wat kan gebeuren”, laat Robbemond weten. De Superboeren kunnen de afgelopen weken steeds op meer dan achtduizend toeschouwers rekenen tijdens thuiswedstrijden. “Je bent er net aan gewend en dan begint het weer”, verzucht aanvaller Joey Konings. “Dat is natuurlijk iets waar je niet op hoopt.” Konings krijgt zondag bij afwezigheid van jeugdinternational Devin Haen mogelijk vanaf het begin een kans. Tegen FC Den Bosch had De Graafschap meer dan twintig doelpogingen, maar de ploeg scoorde maar één keer, de aanvaller ziet het benutten van de kansen ook als groot probleem: “Natuurlijk is het frustrerend om die kansen te missen. Je weet dat je wel later in de wedstrijd of de volgende wedstrijd kansen gaat krijgen met het voetbal dat we spelen.”

De spits moest het de afgelopen weken vooral doen met invalbeurten, terwijl hij het seizoen begon als nummer één in de punt van de aanval. “Natuurlijk kom je wel hier om te spelen”, zegt Konings. “Maar de trainer heeft gewoon een keuze voor Devin gemaakt en dan is gewoon accepteren.” Robbemond ziet de concurrenten, Konings, Haen en Danzell Gravenberch, met respect strijden om de basisplek in de punt van de aanval: “Soms voor hun heel moeilijk, want ze zien ook de concurrentie en de keuzes die wij maken. Uiteindelijk is het ook je werk en hoort dat erbij, maar daar gaan ze heel goed mee om.”

Terugkeer Van de Pavert
Aanvoerder Ted van de Pavert keert na bijna twee maanden afwezigheid door blessureleed zondagmiddag waarschijnlijk terug in de basis. De laatste tijd werd hij vervangen door reserveaanvoerder Jeffry Fortes. Bij afwezigheid van diezelfde Fortes, die met Kaapverdië WK-kwalificatiewedstrijden speelt, lijkt een terugkeer van de Achterhoeker een feit.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Dekker, Schuurman, Lieftink; Acheffay, Konings, Korte.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)