De Graafschap zoekt door naar trainer

Gepubliceerd: 08-06-2021 9:06.

Adrie Poldervaart is niet langer de topkandidaat om trainer te worden bij De Graafschap. Zijn huidige werkgever FC Groningen verlangt een te hoge afkoopsom, reden voor de Doetinchemse voetbalclub om verder te zoeken.

"Voor mij was dit echt een superkans", aldus een zwaar teleurgestelde Poldervaart tegenover Omroep Gelderland. "Ik heb begrepen dat Groningen een flinke som geld vroeg. Maar dat is iets waar ik geen invloed op heb. Ik had er alleen wel op gehoopt en ook verwacht dat ze mij zouden laten gaan. Dat ze het mij zouden gunnen." De afkoopsom die FC Groningen verlangt, vindt De Graafschap buitensporig. Daarom is de club overgeschakeld op andere kandidaten. Poldervaart is assistent-trainer van Danny Buijs en heeft nog een contract dat loopt tot de zomer van 2022.

Poldervaart is duidelijk aangeslagen: "Zaterdag hebben we nog een heel belangrijk telefonisch gesprek gevoerd nadat het vrijdag pas allemaal heel concreet is geworden. Ik was me zelfs al aan het inlezen en de wedstrijden aan het bekijken van de voorbereiding. Ik was met De Graafschap namelijk al rond. Ik moet dit nu echt een plekje geven."

De Graafschap schakelt door
De Doetinchemse voetbalclub gaat nu op zoek naar een nieuwe kandidaat. "Ik geef De Graafschap groot gelijk", toont Poldervaart begrip voor het afhaken. "Ze moeten nu volle bak door, want over twee weken beginnen daar de trainingen alweer. Ik had absoluut graag gewild. De Graafschap is een prachtige club."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)