De Graafschap zoekt aanvallende versterking

Gepubliceerd: 03-04-2018 15:04. Bijgewerkt: 03-04-2018 15:46

De Graafschap oriënteert zich op de selectie voor het nieuwe seizoen. De voetbalclub heeft haar oog onder meer laten vallen op Jordy Thomassen van Helmond Sport.

"We kijken natuurlijk wel naar volgend seizoen, dan komen er een aantal posities vrij", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede. Hij beaamt versterking te zoeken in de aanvallende linie, mede met het oog op de aflopende huurcontracten van Daryl van Mieghem en Tarik Tissoudali. Als concurrent voor de momenteel geblesseerde aanvaller Anthony van den Hurk is Jordy Thomassen van Helmond Sport in beeld. "Hij zou zeker interessant voor ons zijn", vertelt Hofstede over de spits die in Noord-Brabant een aflopend contract heeft. "Volgend jaar moet hij het dan uitvechten, dan is het aan de trainer."

De Graafschap had grote interesse in Almere City-flankaanvaller Silvester van der Water, maar na zijn contractverlenging in Flevoland is die overgang van de baan. "We hebben contact met hem gehad, maar hij wilde uiteindelijk bijtekenen", zegt de manager voetbalzaken. Ook de transfer van Rodin Deprem is inmiddels afgeketst. "Maar het is niet zo dat je elke speler die je wilt ook krijgt", aldus Hofstede, die niet in wil gaan op namen van spelers. "Maar we hebben een aantal ijzers in het vuur."

El Jebli mist waardering in contract
Daarnaast is Hofstede druk bezig met de aflopende contracten binnen de club. Middenvelder Youssef El Jebli maakte tot frustratie van trainer Henk de Jong kenbaar waardering te missen in het huidige contractaanbod. "Wij hopen daar deze week uit te komen", zegt Hofstede over de gesprekken. "Als blijkt dat dat niet lukt, meestal om financiële redenen, moeten we ook daar eerlijk in zijn." De club voert ook gesprekken met aanvoerder Sven Nieuwpoort, die heeft aangegeven graag te willen blijven.

Klaasen kan aanbieding tegemoet zien
Robert Klaasen, ook middenvelder, kreeg vorige week een formele ontslagbrief, maar kan binnenkort een nieuwe aanbieding tegemoet zien. "Als je een speler vastlegt met een optie, heb je in die optie een hogere vergoeding staan", vertelt Hofstede. "Robert doet het goed, maar zijn waarde past niet bij de optie, dus we gaan opnieuw in gesprek."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)