De Graafschap zint op bekerstunt tegen PSV

Gepubliceerd: 15-12-2020 15:12. Bijgewerkt: 15-12-2020 16:37

De Graafschap treft woensdagavond in de tweede ronde van de beker PSV, de huidige nummer twee van de Eredivisie. De Doetinchemmers willen graag stunten tegen de Eindhovenaren en kiezen daarom voor een aangepaste strijdwijze.

"Ik denk dat het sowieso belangrijk is om compact te spelen", aldus verdediger Ted van de Pavert. "Hoe hoog of laag op het veld dat is, je moet elkaar helpen. Ze hebben veel individuele klasse, veel snelheid en veel technische spelers op het middenveld en in de aanval. Daarin moeten we elkaar ondersteunen en dan hoort mannelijk voetbal er ook zeker bij." Trainer Mike Snoei acht de kans aanwezig dat PSV-trainer Roger Schmidt enkele spelers gaat sparen, maar weet dat de Eindhovenaren de grote favorieten zijn: "Ga je voetballend proberen beter te zijn, dan kom je van een koude kermis thuis. Zij hebben gewoon meer kwaliteit, maar met strijd en mentaliteit hebben wij nog steeds een goede kans. Dat zag je ook in de uitwedstrijd bij FC Twente."

Snoei is ook duidelijk met welk resultaat hij tevreden is: "Als wij een ronde verder gaan. Als dat nou is na verlenging of na strafschoppen. Dan maar een klein beetje beschadigd richting de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht van zaterdag. Laten we het wel proberen. Hier moeten we niet alleen van genieten, maar het ook heel serieus oppakken. Dat gaan we ook doen. We gaan zo sterk mogelijk spelen tegen dit PSV en gaan geen mensen rust geven."

Hamdaoui niet inzetbaar
Bij de Superboeren zijn de geschorste Danny Verbeek, de geblesseerde Jonthan Vergara Berrio en aanvaller Mohamed Hamdoui niet inzetbaar. "Mohamed is zwaar geblesseerd en komt pas in het nieuwe jaar weer terug", legt Snoei uit. "Voor de rest is iedereen beschikbaar, behalve als de coronatesten weer roet in het eten gooien. Daarin hebben we nu wel wat tegenslag."

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Baas; Dekker, Schuurman, Lieftink; Konings, Seuntjens, Van Mieghem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)