De Graafschap ziet periodekansen in Almere

Gepubliceerd: 07-12-2017 17:12. Bijgewerkt: 07-12-2017 17:18

De Graafschap hoopt in de laatste wedstrijden van 2017 de deelname aan de nacompetitie al veilig te stellen. De Superboeren moeten daarvoor de tweede periode binnenslepen, en dan is winst bij concurrent Almere City FC noodzakelijk.


"Almere speelt ook voor de periode, dus het wordt een mooie pot", voorspelt trainer Henk de Jong. Zijn ploeg staat vijfde in de periode, een puntje achter Almere City. Hoewel Fortuna Sittard en FC Den Bosch geduchte concurrenten zijn in de periodestrijd, kunnen de Superboeren vrijdagavond een flinke slag slaan. "Het geeft je iets om aan vast te houden", zegt middenvelder Youssef El Jebli over de mogelijke winst van de tweede periode. "Dan heb je nacompetitie en krijg je er als club ook nog wat centjes bij."

Trainer De Jong verwacht een open wedstrijd tegen de nummer tien van de reguliere competitie. "Ze hebben een hele aardige, vaardige ploeg", aldus de oefenmeester over Almere City. De ploeg uit Flevoland heeft met Arsenio Valpoort onder meer een veel scorende aanvaller in de ploeg. "Maar we hebben de hele week op kunstgras getraind en ik zag het niveau omhoog gaan", vindt De Jong. "Ik heb genoten van de trainingsweek. Ik hoop dat dat vertaalt naar een goed resultaat."

Keuzes voor trainer De Jong

De ziekenboeg van De Graafschap is in vergelijking met het thuisduel tegen Jong AZ leeggestroomd. "Myenty Abena zal na de winterstop worden, maar voor de rest is iedereen erbij", aldus De Jong. Ook Mark Diemers en Andrew Driver zijn weer beschikbaar na een schorsing. De trainer kiest voor dezelfde basisopstelling als in het uitduel tegen FC Den Bosch.

Opstelling: Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Tutuarima, Diemers, El Jebli; Van Mieghem, Van den Hurk, Serrarens.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)