De Graafschap ziet kansen tegen Cambuur

Gepubliceerd: 18-11-2020 16:11. Bijgewerkt: 18-11-2020 16:52

Koploper De Graafschap neemt het donderdagavond in een ware kraker op tegen mede-titelfavoriet Cambuur Leeuwarden. De 7-2 thuisoverwinning van de Leeuwarders op het goed presterende Almere City laat trainer Mike Snoei niet schrikken.


"Ik weet niet of Almere nu echt het gevecht aanging, die wilden het vooral voetballend uitknokken", aldus trainer Snoei over de wedstrijd van afgelopen zondag. "Ik denk dat Cambuur een lastige ploeg is om voetballend te bestrijden, maar op allerlei andere manieren valt er misschien wel wat te halen." Ook verdediger Toine van Huizen vindt Cambuur, getraind door voormalig De Graafschap-trainer Henk de Jong, een lastige ploeg: "Ze hebben het geweldig gedaan de afgelopen jaren en dit jaar doen ze het weer goed. De ploeg is bijna niet gewijzigd. Het is een goed op elkaar ingespeeld team."

Snoei gaf aan de kracht van Cambuur te kennen en was vooral onder de indruk van aanvaller Robert Mühren: "Hij is volgens mij al een aantal keer speler van de maand en speler van het jaar geworden. Hij is een hele goed spits. Daar hebben ze veel geld in gestopt om hem te behouden en dat hebben ze knap gedaan." Van Huizen kijkt uit naar de duels met de spits: "Daarin kun je jezelf weer meten, maar ik ga niet anders het duel in. Ik ga sowieso vol gas, of het Robert Mühren is of niet."

Geen Tutuarima en Verbeek

Over de opstelling wilde Snoei niets kwijt, maar Jordy Tutuarima en Danny Verbeek zijn in ieder geval niet inzetbaar. Roland Baas en Jesse Schuurman lijken de beoogde vervangers. Snoei ziet ook tegen de Leeuwarders kansen voor zijn ploeg: "Dat weet Cambuur ook, die gaan het lastig krijgen met ons."

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Baas; Lieftink, Schuurman, Opoku; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)