De Graafschap ziet gelijke strijd met Sparta

Gepubliceerd: 24-05-2019 16:05. Bijgewerkt: 24-05-2019 16:12

De Graafschap begint zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen Sparta aan de finaleronde van de nacompetitie. De ploeg van trainer Henk de Jong voelt zich geen favoriet in het tweeluik en verwacht een gelijkwaardige strijd.


“Vaak ben je als eredivisieclub de favoriet”, aldus aanvoerder Bart Straalman over het duel met Sparta. “Prima, maar ik denk dat het dicht bij elkaar gaat liggen.” Sparta sloot het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie af als nummer twee achter kampioen FC Twente en versloeg in de vorige ronde van de nacompetitie TOP Oss. “Zij hebben het onbevangene van kunnen gaan”, zo schetst Henk de Jong, die geen duidelijke favoriet kan aanwijzen. “Het is fifty-fifty, maar ik hoop dat wij ons voordeel halen uit 34 wedstrijden in de eredivisie.”

Straalman ziet Sparta als een sterkere tegenstander dan Cambuur. “Als je naar namen kijkt, hebben ze iets meer ervaring en individueel betere spelers, maar ik vond Cambuur ook een hele lastige ploeg om te verslaan”, aldus de aanvoerder. “Het worden twee lastige potjes, maar ik vind dat wij uiteindelijk door moeten.” Trainer De Jong lijkt in Rotterdam genoegen te nemen met een gelijkspel: “Je moet eigenlijk niet verliezen, dat is het beste”, aldus de Friese oefenmeester.

El Jebli op tijd fit
Youssef El Jebli viel tegen Cambuur Leeuwarden uit met een knieblessure, maar verschijnt zaterdag aan de aftrap. “Ik heb gezegd dat hij een beetje moet doorbijten, dat kunnen Marrokkaantjes wel”, aldus de trainer, die ervoor lijkt te kiezen om Javier Vet in plaats van Fabian Serrarens op het middenveld te laten starten. “We hebben van de week superaanvallend gespeeld en risico genomen, misschien dat ik daar nog een kleine wijziging in doe.”

Vermoedelijke opstelling: Bertrams; Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort, Tutuarima; Vet, Matusiwa, El Jebli; Narsingh, Benschop, Bahoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)