De Graafschap zet zegereeks voort bij NEC

Gepubliceerd: 21-02-2021 14:02.

De Graafschap heeft haar zegereeks in de Keuken Kampioen Divisie voortgezet met een 1-2 overwinning op bezoek bij NEC. Het is alweer de zevende zege op rij voor de ploeg van trainer Mike Snoei.


De eerste kans van de wedstrijd was na een kwartier spelen voor de gasten uit Doetinchem. De Graafschap-middenvelder Danny Verbeek stuurde Daryl van Mieghem de diepte in, maar de aanvaller van de Superboeren zag dat NEC-doelman Norbert Alblas zijn inzet kon keren. Na iets meer dan een half uur spelen dacht NEC-middenvelder Elayis Tavsan de 1-0 op het bord te zetten, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Vlak voor rust was De Graafschap dichtbij de openingsgoal, toen verdediger Ted van de Pavert net voorlangs de goal van Alblas kopte.

Van Mieghem zette De Graafschap vlak na rust met een lage schuiver op een 0-1 voorsprong. Daarna viel een tijdlang geen kans te noteren, totdat Van de Pavert een afgeslagen bal kreeg toegespeeld in het strafschopgebied van NEC. De verdediger twijfelde niet en schoot de 0-2 binnen. Vervolgens leek De Graafschap het duel eenvoudig uit te spelen, tot Tavsan NEC terug in de wedstrijd schoot: 1-2. NEC probeerde het wel maar kwam niet verder, waardoor De Graafschap voor de zevende achtereenvolgende keer drie punten kon bijschrijven.

De Graafschap neemt door de overwinning op de ranglijst drie punten afstand van Almere City, maar de Flevolanders hebben nog wel een wedstrijd tegoed. De competitie gaat voor de Doetinchemmers vrijdagavond verder. Dan wacht een thuiswedstrijd tegen Jong AZ.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)