De Graafschap zet grote stap naar play-offs

Gepubliceerd: 02-04-2018 17:04. Bijgewerkt: 02-04-2018 17:17

De Graafschap heeft maandagmiddag een nipte 2-1 thuiszege geboekt tegen FC Den Bosch. Hoewel de thuisploeg met name in de eerste helft genoeg kansen kreeg, bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal.


De Graafschap drong vanaf het begin aan en kreeg via Daryl van Mieghem en Youssef El Jebli al snel kansen op de voorsprong. Het doelpunt kwam uiteindelijk na twintig minuten via Fabian Serrarens, die de vrije hoek vond en de 1-0 beheerst binnenschoof. Na iets meer dan een half uur verdubbelde Van Mieghem de voorsprong, nadat hij de rebound van Serrarens kon intikken. FC Den Bosch deed via Oussama Bouyaghlafen al snel daarna wat terug: 2-1.

In de tweede helft drongen de Bosschenaren meer aan en had De Graafschap moeite om zelf gevaarlijk te worden. In de omschakeling lieten de Superboeren het na om de wedstrijd te beslissen, zo kopte Myenty Abena in het zijnet en trof Mark Diemers uit een vrije trap de lat. Omdat FC Den Bosch uiteindelijk niet tot echte kansen wist te komen kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Door deze zege lijkt de nacompetitie voor De Graafschap definitief binnen. De Superboeren staan zevende met een gat van zes punten op de concurrenten. Vrijdag gaat De Graafschap op bezoek bij FC Eindhoven.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)