De Graafschap zegt zestal contracten op

Gepubliceerd: 29-03-2018 16:03. Bijgewerkt: 29-03-2018 16:50

De Graafschap heeft de aflopende contracten van een zestal spelers opgezegd. Dit betekent niet automatisch dat zij vertrekken bij de voetbalclub uit Doetinchem.

"Als je niet verder wil, moet je de contracten voor 1 april opzeggen, dat is een formele datum", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Maar dat wil niet zeggen dat je niet met elkaar verder gaat." Tim Keurntjes, Andrew Driver, Kevin van Diermen, Tim Receveur, Rannick Schoop en Robert Klaasen kregen donderdag te horen dat hun contracten formeel zijn opgezegd. Hoewel de contracten van Klaasen en Schoop zijn opgezegd, heeft De Graafschap nog een eenzijdige optie om de contracten te verlengen.

Met aanvoerder Sven Nieuwpoort en Youssef El Jebli, ook in het bezit van een aflopend contract, lopen inmiddels gesprekken om te verlengen. Beide spelers hebben aangegeven open te staan voor een langer verblijf. "Van beide kanten is de insteek om door te gaan", aldus Hofstede. "Maar we moeten er wel financieel uitkomen. Daar zitten we nu middenin."

Onzekerheid rond huurlingen
De contracten van de gehuurde spelers Daryl van Mieghem (Heracles Almelo) en Sjoerd Ars (Fortuna Sittard) lopen af bij hun clubs. Of De Graafschap verder gaat met dit tweetal is nog niet duidelijk. "Van Mieghem heeft bijvoorbeeld een eredivisiesalaris en moet dan water bij de wijn gaan doen", beaamt Hofstede. Voor een hernieuwde huur van Tissoudali is de club afhankelijk van zijn huidige werkgever Le Havre.

Bednarek en Diemers volgen ambitie
Ook Filip Bednarek en Mark Diemers hebben een aflopend contract. Zij staan open voor een nieuwe uitdaging, maar De Graafschap wil nog wel een poging wagen om doelman Bednarek te verleiden tot een langer verblijf. "Het zou niet onlogisch zijn om te kijken of hij wil blijven", aldus Hofstede. "Mark Diemers heeft al wel bij mij aangegeven een stap te willen maken."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)