De Graafschap zakt plek na verlies bij NAC

Gepubliceerd: 11-03-2022 21:03. Bijgewerkt: 11-03-2022 22:02

De Graafschap is vrijdagavond onderuit gegaan op bezoek bij een gehavend NAC Breda. Onder meer door een doelpunt van Ralf Seuntjens wonnen de Bredanaren met 2-0.

De Graafschap had voor rust veel moeite met NAC, dat meerdere spelers niet kon opstellen vanwege corona. Aanvoerder Ted van de Pavert werkte de bal na vijf minuten spelen uit een voorzet van Kaj de Rooij ongelukkig in zijn eigen goal: 1-0. De Graafschap kwam niet lekker in de wedstrijd en keek toe hoe de thuisploeg kansen kreeg. Doelman Hidde Jurjus moest handelend optreden bij een kopbal van Jeredy Hilterman, terwijl ook De Rooij (schot voorlangs) en Odysseus Velanas (redding Jurjus) voor rust nog gevaarlijk werden.

Na rust kwam NAC tot minder kansen, terwijl de bezoekers na vijf minuten spelen dichtbij de gelijkmaker waren. Een kopbal van Jeffry Fortes werd door voormalig De Graafschap-aanvaller Seuntjens met zijn schouder van de doellijn gehaald. De Doetinchemmers kwamen vervolgens tot weinig kansen. Seuntjens gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot door een afgeslagen bal beheerst binnen te plaatsen: 2-0.

De Graafschap zakt door de nederlaag naar de achtste plek in de competitie. Het verschil met tegenstander NAC bedraagt nog twee punten. De ploeg van trainer Reinier Robbemond komt maandagavond alweer in actie. Dan staat het inhaalduel met Roda JC in Kerkrade op het programma.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)