De Graafschap wordt partner Special Olympics

Gepubliceerd: 08-11-2017 15:11. Bijgewerkt: 08-11-2017 15:12

De Graafschap wordt naar alle waarschijnlijkheid de volgende maatschappelijk partner van de Special Olympics. Dat meldde de organisatie dinsdagavond aan REGIO8 na de officiële inwijding van De Feestfabriek als partner van het sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.


"Ik verwacht dat we aan het eind van deze maand rond zullen zijn met De Graafschap", aldus directeur Corine Berkel van de Special Olympics. "Daar staan eigenlijk alle signalen op groen. Er komen natuurlijk nog meer partijen bij, maar De Graafschap is denk ik de volgende partij." De organisatie had vooraf gemeld dat dinsdagavond naast De Feestfabriek twee andere partners bekend zouden worden, maar op de avond zelf bleek dat er nog een aantal plooien gladgestreken moesten worden. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap bevestigt de intentie: "We willen graag de opening in ons stadion houden." Er moet echter nog wat laatste onderzoek worden gedaan naar de haalbaarheid en de risico's voor het veld van de Vijverberg.

De Feestfabriek ondertekende wel de overeenkomst als maatschappelijk partner. "Om ons zelf eens van een andere kant te laten zien", beargumenteerde directeur Ronnie Degen de keuze om mee te werken aan het evenement. "Ik denk dat dit een mooie gelegenheid is." Dat is volgens Degen een enorme uitdaging. "Maar elk feest is een uitdaging en dat blijft ook een uitdaging. Waar het ons om gaat is dat wij een onvergetelijke dag gaan bezorgen aan zowel de sporters, de bezoekers, als de organisatie."

Boek 'Groen Licht'
Tijdens de bijeenkomst werden er niet enkel bestuurlijke besluiten gepresenteerd, maar werd ook bekend dat de Achterhoekse auteur Corine Hartman een roman zal publiceren waar de Special Olympics een rol in hebben. "Het is een mooie aanvulling op wat een heel spannend moordmysterie gaat worden", vertelt Hartman over de rol van het evenement in haar boek 'Groen Licht'. Moord en Special Olympics lijken een vreemde combinatie, maar daar was Corine Berkel al op bedacht. "Als je haar (Corine Hartman, red.) benadert dan wordt het geen boeketreeks romannetje", legt Berkel uit, om daar geruststellend aan toe te voegen: "Het moordkarakter heeft niets met de Special Olympics te maken. De Special Olympics is meer het decor waar het verhaal zich afspeelt."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)