De Graafschap winterstop in met 0-2 winst

Gepubliceerd: 20-12-2021 21:12. Bijgewerkt: 21-12-2021 11:07

De Graafschap heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop maandagavond gewonnen op bezoek bij Jong FC Utrecht. De Doetinchemmers domindeerden in de Domstad, maar gooiden de wedstrijd pas in de slotfase op slot: 0-2.

De Graafschap ontsnapte in de tiende minuut aan een achterstand toen Djevencio van der Kust met een lob bijna profiteerde van slecht verdedigen. Aan de andere kant werd een poging van Jeffry Fortes door doelman Kevin Gadellaa uit de goal gebokst. Na ruim een half uur spelen volgde de verdiende openingstreffer voor de Doetinchemmers via een van richting veranderd schot van Giovanni Korte. Hicham Acheffay was voor rust nog twee keer dichtbij zijn eerste doelpunt van het seizoen. Met name zijn eerste poging verdiende een beter lot, maar Gadellaa bracht tot twee keer toe redding.

Ook na rust waren de bezoekers de bovenliggende partij tegen de nummer veertien van de competitie, maar De Graafschap kwam niet tot grote kansen. In de zestigste minuut kopte Fortes te slap richting goal om het doelman Gadellaa lastig te maken. Nadat Jong FC Utrecht in de slotfase enkele schotkansen kreeg, gooide invaller Danzell Gravenberch het duel op slot. Hij plaatste de bal van binnen het strafschopgebied beheerst in de verre hoek: 0-2.

De Graafschap sluit de eerste seizoenshelft na de overwinning af als nummer zes van de competitie. Na een korte winterstop begint de ploeg van trainer Reinier Robbemond op zondagmiddag 9 januari weer met een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)