De Graafschap wint van zwakke Limburgers

Gepubliceerd: 27-10-2017 22:10. Bijgewerkt: 27-10-2017 23:37

De Graafschap heeft vrijdagavond Fortuna Sittard van de periodetitel gehouden. Op de eigen Vijverberg waren de Superboeren met 2-0 te sterk voor de zwakke Limburgers.


De eerste kans van de wedstrijd was voor Fortuna, die via Marco Ospitalieri op de vuisten van Filip Bednarek direct kansrijk waren. De Graafschap werd vooral gevaarlijk via de rechterkant met Daryl van Mieghem. De rappe buitenspeler vergat De Graafschap op voorsprong te koppen, maar was even later uit een counter alsnog trefzeker. Oog in oog met doelman Miguel Santos faalde Van Mieghem niet en schoof 1-0 binnen.

Na rust voetbalde De Graafschap makkelijker dan de gefrustreerde Fortunezen. Fortuna kreeg via Andr√© Vidigal de kans op 1-1, maar doelman Bednarek stond in de weg. Daarna was De Graafschap beter en vergat invaller Tim Receveur 2-0 binnen te knikken. Na een goede combinatie tussen Receveur en Anthony van den Hurk kon Fabian Serrarens een kwartier voor tijd alsnog 2-0 maken. Van den Hurk vergat voor open doel daarna de derde Doetinchemse treffer te maken. 

Door deze overwinning heeft De Graafschap de aansluiting met de top van de Jupiler League. Volgende week gaan de Superboeren op bezoek in Amsterdam bij koploper Jong Ajax.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)