De Graafschap wint simpel van stug Jong PSV

Gepubliceerd: 22-11-2019 22:11. Bijgewerkt: 22-11-2019 22:59

De Graafschap heeft vrijdagavond na een achterstand uiteindelijk simpel gewonnen van Jong PSV. De Eindhovenaren kwamen op 0-1 voorsprong, maar de ploeg van trainer Mike Snoei bleek daarna veel sterker op De Vijverberg: 4-1.


De Graafschap was vanaf het begin beter dan Jong PSV en zag al snel een vrije trap van Branco van den Boomen uiteenspatten op de lat. Toch was het de beloftenploeg die de leiding nam, nadat Amar Catic na een kwartier spelen profiteerde van een slippertje in de Doetinchemse defensie. Lang kom Jong PSV niet van de voorsprong genieten, vier minuten later tekende De Graafschap voor de terechte gelijkmaker. Een voorzet van Daryl van Mieghem werd door niemand aangeraakt en viel bij de tweede paal binnen: 1-1. Leeroy Owusu had daarna de 2-1 op de schoen, maar zijn puntertje werd gekeerd door Mike van de Meulenhof. Een kopbal van Ted van de Pavert werd via Jong PSV daarna in eigen doel gewerkt: 2-1.

Ted van de Pavert bleef uit voorzorg na rust aan de kant, Jasper van Heertum was zijn vervanger. Ook in de tweede helft was De Graafschap bovenliggend en zette Mohamed Hamdaoui de thuisploeg na vijf minuten met een fraai schot op 3-1. Hamdaoui schoot daarna over en een schuiver van Ralf Seuntjens leverde geen groots gevaar op. Stef Nijland bekroonde zijn basisplaats een kwartier voor tijd met de 4-1, die hij kon inschieten na een goede combinatie en schijnbeweging. Een doelpunt van Toine van Huizen werd daarna nog afgekeurd wegens buitenspel.

Door deze zege blijft De Graafschap achtervolger van koploper Cambuur, dat één duel meer gespeeld heeft en drie punten voorstaat op de Superboeren. Maandag kan De Graafschap weer op gelijke hoogte komen, dan speelt het een uitduel in Wijdewormer tegen Jong AZ.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)