De Graafschap wint op bezoek bij FC Emmen

Gepubliceerd: 27-08-2021 22:08. Bijgewerkt: 28-08-2021 1:31

De Graafschap heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan door te winnen op bezoek bij FC Emmen. De Doetinchemmers maakten na rust het verschil en wonnen uiteindelijk met 0-2 bij de degradant uit Drenthe.


De eerste helft kende twee gezichten. Hoewel FC Emmen het eerste gevaarlijke moment had, waren de beste kansen voor de bezoekers. Een schot van Elmo Lieftink werd na zes minuten gekeerd door doelman Michael Brouwer. Na negentien minuten spelen werd Julian Lelieveld bijna in stelling gebracht in het strafschopgebied van Emmen, maar zijn poging werd naast getikt. Het grootste gevaar van FC Emmen voor rust kwam van aanvaller Jeredy Hilterman. Hij kon na ruim een half uur spelen een op een, maar werd gestuit door doelman Hidde Jurjus.

Goed afjagen van Joey Konings resulteerde na een kleine vijftig minuten spelen in de openingstreffer. Hij veroverde de bal bij de cornervlag en bracht de inkomende Giovanni Korte in stelling: 0-1. FC Emmen probeerde wel tot aanvallen te komen, maar kwam niet tot grote kansen. Invaller Danzell Gravenberch scoorde na een sterke individuele actie voor de 0-2, waarmee de wedstrijd in het slot werd gegooid.

De Graafschap staat door de overwinning op FC Emmen op een tweede plaats in de eerste divisie. De competitie gaat over twee weken na de interlandperiode verder met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)