De Graafschap wint ook vierde oefenduel

Gepubliceerd: 24-07-2021 18:07.

De Graafschap heeft het oefenduel met Telstar zaterdagmiddag voor 1.500 toeschouwers met 2-1 gewonnen dankzij doelpunten van Ted van de Pavert en Joey Konings. Oefenmeester Reinier Robbemond was na afloop tevreden met de manier waarop zijn ploeg voor de dag kwam.


"Het eerste gedeelte was heel goed, heel dominant binnen de manier waarop we willen spelen", vond Robbemond. "We hadden het goed voor elkaar en zij kregen moeilijk druk op ons. Daar ben ik tevreden over." Na 65 minuten wisselde de trainer van de Superboeren zijn elftal op tien posities en bleef alleen keeper Hidde Jurjus staan. Robbemond zag dat zijn elftal toen meer moeite met Telstar had en zag de gasten uit Velsen-Zuid in de slotfase via Rashaan Fernandes terugkomen tot 2-1: "Na de goal werd het wat onrustiger, dat zijn leerzame momenten." Aanwinst Mees Kaandorp was één van de tien spelers die na ruim een uur het veld van de met 1.500 supporters gevulde Vijverberg betraden. Ook hij zag dat de Doetinchemmers vervolgens moeite hadden met Telstar: "Zij kregen meer grip en wij kregen er minder druk op. We creëerden nog wel een goede kans, maar geven door een foutje achterin ook een doelpunt weg. Dat is zonde. Ik heb in ieder geval mijn eerste minuten in de benen."

Dinsdag tekende Kaandorp een contract voor twee seizoenen in Doetinchem. De 23-jarige aanvaller hoopt bij De Graafschap van waarde te kunnen zijn: "Ik vind het een hele mooi club en voor mij was het een mooie kans, een mooie stap om hier te komen. Ik denk dat ik met mijn kwaliteiten wel goed in het spel pas dat de trainer wil spelen." Voor zowel de club als zichzelf heeft Kaandorp een duidelijk doel dit seizoen: "Ik hoop dat we mee kunnen draaien om promotie. Persoonlijk wil ik mijn rendement verhogen. Ik wil mijn aandeel hebben in goals en assists en zoveel mogelijk te spelen."

'Iedere minuut gebruiken die je hebt'
Over minder dan twee weken start de competitie voor de Superboeren met een thuiswedstrijd tegen Roda JC. Robbemond is tevreden over de voorbereiding tot nog toe, maar is ook blij dat hij nog even heeft om aan zijn elftal te schaven: "We zijn net vier weken bezig. Iedere minuut die je hebt om je team beter te laten voetballen, wil je gebruiken. Ik denk dat we redelijk op weg zijn, maar we zijn er nog niet."


Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)