De Graafschap wint ook tegen Almere City

Gepubliceerd: 09-04-2018 22:04. Bijgewerkt: 09-04-2018 22:51

De Graafschap heeft maandagavond voor de vierde keer op rij gewonnen. Met Tarik Tissoudali als grote uitblinker liepen de Superboeren na een enerverende wedstrijd uit naar een 4-2 zege.


De Graafschap was in de beginfase de betere en Youssef El Jebli had van dichtbij al binnen twee minuten kunnen scoren. De openingstreffer kwam na 27 minuten alsnog toen Tarik Tissoudali een fraaie combinatie tussen El Jebli en Fabian Serrarens van dichtbij ongehinderd afrondde. De flankaanvaller tekende acht minuten later ook voor de 2-0 door een panklare voorzet van Daryl van Mieghem van dichtbij binnen te tikken. Na 41 minuten kwam Almere City terug in de wedstrijd via een schot van Arsenio Valpoort vanaf het randje van het strafschopgebied.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, maar kwamen beide ploegen aanvankelijk niet tot scoren. Zo trof Robert Klaasen met een weergaloze pegel vanaf dertig meter afstand de lat en faalde El Jebli oog in oog met doelman Chiel Kramer. Na een dik uur spelen zette rechtsback Nicky van Hilten de bezoekers uit een corner op gelijke hoogte. Uitblinker Tissoudali zorgde uiteindelijk na goed werk van invaller Sjoerd Ars in de 85e minuut voor de bevrijdende 3-2. Het slotakkoord was voor Mark Diemers, die in blessuretijd de 4-2 op het bord zette.

Door de overwinning blijft De Graafschap de nummer vijf van de competitie en is het verzekerd van deelname aan de halve finale van de play-offs. In de vierde periode stijgt de ploeg naar de gedeelde tweede plaats. Komende vrijdag gaan de Superboeren op bezoek bij het FC Oss van Lion Kaak.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)