De Graafschap wint oefenwedstrijd bij DZC'68

Gepubliceerd: 07-07-2018 22:07. Bijgewerkt: 07-07-2018 22:43

De Graafschap is de oefencampagne richting het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning. Op Sportpark Zuid in Doetinchem werd eersteklasser DZC'68 met 1-6 verslagen.


De Graafschap nam al snel in de eerste helft de leiding door een doelpunt van Fabian Serrarens. Nadat aanwinst Liban Abdulahi geblesseerd uitviel, tekende Lars Nieuwpoort in de 25e minuut vanuit een afgeslagen vrije trap voor de 0-2. De aanval daarop promoveerde Delano Burgzorg een voorzet van Serrarens tot doelpunt: 0-3. Vlak voor rust profiteerde DZC van een slechte terugspeelbal van Elvio van Overbeek en bepaalde Tolgahan Yayla de ruststand op 1-3.

Nadat Anthony van den Hurk vijf minuten na rust uit een hoekschop de lat raakte, scoorde Bart Straalman vanuit de rebound de 1-4. Even later was Van den Hurk zelf trefzeker door een voorzet van Myenty Abena binnen te werken. De aanvaller maakte even later op aangeven van Mohamed Hamdaoui zijn tweede goal en zorgde daarmee voor de 1-6 eindstand.

De ploeg van trainer Henk de Jong vervolgt het oefenprogramma donderdagavond in en tegen Silvolde. De competitie gaat op zondag 12 augustus van start met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord

Opstelling eerste helft: Etemadi; Van Overbeek, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Klaasen, El Jebli, Abdulahi (Olijve); Van Mieghem, Serrarens en Burgzorg.

Opstelling tweede helft: Etemadi; Abena, Straalman, Van de Pavert, Huntelaar (Versteeg); Olijve, Thomassen, Vet; Narsingh, Van den Hurk en Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)