De Graafschap wint oefenduel in Silvolde

Gepubliceerd: 03-07-2021 15:07. Bijgewerkt: 03-07-2021 15:20

De Graafschap heeft zaterdagmiddag het eerste oefenduel richting het nieuwe seizoen gewonnen. Hoofdklasser Sportclub Silvolde werd op het eigen sportpark De Munsterman met 0-4 verslagen.


De eerste helft voltrok zich in een laag tempo onder de stralende zon in Silvolde. Na een klein half uur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Een voorzet van Camiel Neghli werd ongelukkig door Silvolde-aanvoerder Pim Olthuis in zijn eigen doel gewerkt. Ondanks het verschil in niveau wist De Graafschap tot de rust mondjesmaat tot kansen te komen. Zo kreeg Joey Konings nog een goede schotkans, maar zijn poging ging naast.

Na rust kwamen de nodige wisselspelers binnen de lijnen. In de 52e minuut bekroonde Devin Haen een goedlopende aanval met de 0-2. Even later kreeg Giovanni Korte na een individuele actie een goede kans, maar hij schoot over. De zeventienjarige Zieuwentenaar Haen maakte in de 63e minuut met een fraaie volley zijn tweede doelpunt. Danzell Gravenberch, net als Korte nieuw bij De Graafschap, bepaalde de eindstand uit een benutte strafschop op 0-4.

De volgende oefenwedstrijd voor De Graafschap is volgende week zaterdag. Dan spelen de Doetinchemmers in Spakenburg tegen amateurclub IJsselmeervogels. In de komende weken wachten ook nog ontmoetingen met onder meer FC Eindhoven, Telstar en Heracles Almelo.

Opstelling De Graafschap eerste helft: Jurjus; Wenting, Van de Pavert, Hilderink, Van Riel; Dekker, Opoku, Bouihrouchane; Neghli, Konings en Verbeek.

Opstelling De Graafschap tweede helft: Van den Dam; Van der Logt, Van Heertum, Willemsen, Baas; Lieftink, Haen, Schuurman; Van der Heiden, Gravenberch en Korte.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)