De Graafschap wint nipt bij eersteklasser DZC

Gepubliceerd: 10-07-2019 11:07. Bijgewerkt: 10-07-2019 11:47

De Graafschap heeft dinsdagavond een benauwde 2-3 zege geboekt op bezoek bij plaatsgenoot en eersteklasser DZC’68. Verschillende jeugdspelers, waaronder de dinsdag gecontracteerde Jonathan Vergara Berrio, kregen van trainer Mike Snoei de kans om zich te bewijzen op een sfeervol Sportpark Zuid.


Het eerste doelpunt kwam na een klein kwartier spelen op naam van de 16-jarige verdediger Milan Hilderink, die een bal van dichtbij binnenkopte. Het jeugdige De Graafschap leek het heft in handen te nemen, getuige een poging van Jordy Thomassen de op paal en een schot van Javier Vet op de lat, maar de Doetinchemse eersteklasser DZC kwam brutaal terug in de wedstrijd. Dylan Hendriksen scoorde vlak voor het halfuur de gelijkmaker. Op slag van rust kwam de ploeg van trainer Mike Snoei alsnog op voorsprong door een doelpunt van zomeraanwinst Roland Baas.

Ook in de tweede helft wist eerstedivisionist De Graafschap geen gat te slaan met de amateurs van DZC. Wel zagen de tweeduizend aanwezige toeschouwers dat Thomassen, deze zomer teruggekeerd na een avontuur bij Adelaide United FC in Australië, in de tweede helft zijn tweede doelpunt maakte na een afgeslagen voorzet: 1-3. In de slotfase werd het spel rommelig en wist de thuisploeg via Jelle van Rinsum nog terug te komen tot 2-3.

Opstelling De Graafschap: Rondeel (46. Vaags); Hilderink, Van de Pavert (80. Van Mieghem), Baas (62. Tutuarima); Vet (72. Owusu), Breinburg (62. Van Heertum), Van Nispen, Olijve (75. Hamdaoui); Chiazor (52. Schuurman), Thomassen, Vergara Berrio.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)