De Graafschap wint na wending in Rotterdam

Gepubliceerd: 25-05-2019 23:05. Bijgewerkt: 25-05-2019 23:42

De Graafschap heeft een eerste stap gezet naar lijfsbehoud in de eredivisie. In de heenwedstrijd van de play-offs finale wonnen de Superboeren na een 1-0 achterstand met 1-2 bij Sparta Rotterdam.


Sparta was de eerste helft De Graafschap de baas. De Rotterdammers kregen via uitblinker Lars Veldwijk al snel enkele kansen, de spits was Bart Straalman en Sven Nieuwpoort vaak te sterk af. Op aangeven van Veldwijk kopte oud-Superboer Adil Auassar binnen tien minuten al 1-0 binnen. Sparta zakte daarna terug en liet De Graafschap het spel maken, maar de Superboeren kwamen nauwelijks door de rood-witte muur van de Kasteelclub. Charlison Benschop schoot hard in de hoek, maar doelman Tim Coremans keerde. Veldwijk had nog 2-0 op de schoen, maar zijn poging voorbij Nigel Bertrams knalde tegen de paal.

Na de rust was een verdedigend Sparta eerst de betere ploeg, totdat Nabil Bahoui na 67 minuten een van richting veranderde voorzet van Benschop in het dak van het doel kopte: 1-1. Daarna geloofde De Graafschap in de overwinning, zeker nadat Sparta-verdediger Bart Vriends zijn tweede en dus een rode kaart kreeg. Pas in de blessuretijd viel de tweede Doetinchemse treffer, nadat Jordy Tutuarima werd gevloerd en Youssef El Jebli de daaropvolgende strafschop binnenschoot.

Door deze zege gaat De Graafschap met een goede uitgangspositie naar de return in Doetinchem toe. Dinsdagavond komt Sparta namelijk naar De Vijverberg, waar de Superboeren een nieuw seizoen op het hoogste niveau definitief kunnen veiligstellen.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)