De Graafschap wint na weken weer eens

Gepubliceerd: 26-03-2022 0:03.

De Graafschap heeft vrijdagavond voor het eerst sinds weken weer gewonnen. Op bezoek bij nummer vier FC Eindhoven werd er met 2-1 gewonnen. Het zijn de eerste punten onder leiding van interim-trainer Jan Vreman.


De eerste helft begonnen de Superboeren energiek en was het grotendeels de beste ploeg. Het kwam ook op voorsprong, na 32 minuten toen jongeling Camiel Neghli na een diepe bal van invaller Roland Baas alleen op doelman Nigel Bertrams af kon: 0-1. Na de voorsprong bleven de mannen van Jan Vreman aandrukken. In de blessuretijd van het eerste bedrijf zorgde een van richting veranderde bal van Mees Kaandorp - na een ingestudeerde hoekschop - voor een verdubbeling van de score (0-2).

Na rust ging De Graafschap op dezelfde voet verder, maar kwam het duel meer in evenwicht toen FC Eindhoven uit het niets trefzeker was. Jens van Son scoorde via een kopbal bij de tweede paal de aansluitingstreffer: 1-2. Even later pareerde doelman Hidde Jurjus een inzet van dichtbij van aanvaller Jort van der Sande. Ondanks een slotoffensief kwam De Graafschap niet meer in serieuze problemen en is de eerste overwinning sinds de terugkeer van Vreman op de bank een feit. 

Door de zege stijgt De Graafschap naar een achtste plaats, eind van het seizoen genoeg voor deelname aan de play-offs. De eerste volgende wedstrijd van De Graafschap is vrijdag wanneer koploper FC Emmen naar De Vijverberg komt.

Foto: De Graafschap Media  


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)