De Graafschap wint kraker van Go Ahead

Gepubliceerd: 11-04-2021 13:04. Bijgewerkt: 11-04-2021 15:08

De Graafschap heeft zondagmiddag de kraker in de Keuken Kampioen Divisie met Go Ahead Eagles winnend weten af te sluiten. Dankzij een frommeldoelpunt van Jesse Schuurman won de ploeg van trainer Mike Snoei met 1-0.


Na bijna negen minuten kreeg De Graafschap de eerste kans van de wedstrijd. Verdediger Toine van Huizen gooide in en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Jonathan Opoku. De middenvelder schoot de bal echter naast en over de goal van Go Ahead Eagles-doelman Jay Gorter. De Graafschap leek na twintig minuten op voorsprong te komen via verdediger Ted van de Pavert, die van dichtbij inschoot. Scheidsrechter Allard Lindhout annuleerde het doelpunt echter vanwege buitenspel. Na bijna een half uur kregen de Superboeren via Joey Konings weer een kans op de openingstreffer. Het schot van de aanvaller vanaf de rand van het zestienmetergebied ging net naast de goal van Gorter. De gasten uit Deventer wisten daar in de eerste helft geen enkel schot tegenover te zetten.

In de tweede helft leek Go Ahead Eagles iets meer voor de aanval te kiezen. Na tien minuten leidde dat tot een grote kans voor Go Ahead Eagles-middenvelder Giannis Botos, die van dichtbij op De Graafschap-doelman Rody de Boer schoot. Na ruim een uur spelen was het De Graafshap dat de score opende via Jesse Schuurman. De middenvelder zette uitstekend door en frommelde zichzelf door de Deventer defensie en rondde vervolgens doeltreffend af: 1-0. Go Ahead Eagles probeerde daarna de druk te verhogen op het doel van de Doetinchemmers, maar dat resulteerde niet in hele grote kansen. 


Dankzij de overwinning van De Graafschap zet het concurrent Go Ahead Eagles nu op acht punten afstand. Voor De Graafschap wacht volgende week maandag het uitduel in Eindhoven met Jong PSV.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)