De Graafschap wint eerste oefenduel

Gepubliceerd: 21-07-2020 20:07. Bijgewerkt: 22-07-2020 12:48

De Graafschap heeft dinsdagavond het eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen op bezoek bij De Treffers. Het duel in Groesbeek eindigde in een 1-4 overwinning voor de Doetinchemse club.


De Graafschap begon sterk aan het eerste duel in ruim vier maanden tijd. Al in de eerste minuut toucheerde Ralf Seuntjens de paal van De Treffers-doelman Dani Centen. Een minuut later ging Jesse Schuurman alleen op Centen af, de middenvelder van De Graafschap schoof de bal echter naast de goal. Na zeven minuten was het wel raak voor de Superboeren toen aanwinst Danny Verbeek, spelend vanaf linksbuiten, de bal panklaar gaf voor spits Seuntjens die via Centen de bal in het doel kreeg: 0-1. Na iets meer dan een kwartier zorgde een identieke situatie voor verdubbeling van de score. Weer was het Verbeek die halfhoog voorgaf en Seuntjens die binnenschoot. Vervolgens kwamen de gastheren beter aan het voetballen, wat onder meer resulteerde in een poging met links van oud-Superboer Marlon Versteeg. De Graafschap bleef vrij eenvoudig op de been voor ruim 300 toeschouwers op Sportpark Zuid en hield de controle. Tot echt grote kansen kwamen de Doetinchemmers niet meer in de eerste helft.

In de rust wijzigde De Graafschap-trainer Mike Snoei zijn ploeg op zeven plaatsen en maakte onder meer Toine van Huizen na lang blessureleed zijn rentree. Na iets meer dan een uur maakte de ingevallen Mohamed Hamdoui de 0-3 door de bal met zijn knie over de ingevallen De Treffers-doelman Niels Kornelis te tikken. In de 76 minuut deed De Treffers wat terug via Ifra Sow, die de 1-3 achter doelman Nick van den Dam schoof. Vlak daarna kreeg De Graafschap een penalty na een overtreding op Hamdaoui. Het buitenkansje was wel benut aan invaller Joey Konings, die de eindstand bepaalde: 1-4. Zaterdag wacht voor de ploeg van Snoei de tweede test van de voorbereiding, als het duel tegen Helmond Sport wacht.

Opstelling De Graafschap: De Boer (46. Van den Dam); Lelieveld (61. Opdam), Van Heertum (46. Hilderink), Van de Pavert (46. Van Huizen), Baas (77. Van Riel); Schuurman (73. Van der Logt), Lieftink (46. Tutuarima), Van den Boomen (46. Mystakidis); Van Mieghem (46. Blummel), Seuntjens (46. Konings), Verbeek (46. Hamdaoui).

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)