De Graafschap wint duel met Helmond Sport

Gepubliceerd: 25-07-2020 15:07. Bijgewerkt: 27-07-2020 9:03

De Graafschap heeft zaterdagmiddag het besloten oefenduel met Helmond Sport met 3-1 gewonnen. Na een matige eerste helft wist de thuisploeg, ondanks het gemis van trainer Mike Snoei op de bank, na rust het verschil te maken tegen de Noord-Brabanders.

De bezoekers, die aantraden met meerdere testspelers, hadden in de eerste helft het beste van het spel. In de 18e minuut kwam Helmond Sport op voorsprong. Na een overtreding op Robert Mutzers stuurde Lance Duijvenstijn doelman Nick van den Dam van De Graafschap de verkeerde hoek in: 0-1. De Noord-Brabanders bleven voor rust beter, maar moesten wel een gelijkmaker incasseren. Een van richting veranderd schot van Roland Baas viel in de veertigste minuut binnen (1-1). Een poging van Mohamed Hamdaoui werd nog uit de kruising getikt.

Na rust kwam De Graafschap, dat het door een verkoudheid moest doen zonder trainer Snoei, beter in het spel. Zomeraanwinst Joey Konings was in de 58e minuut het eindstation van een fraai uitgespeelde aanval en tekende op aangeven van Danny Verbeek voor de 2-1 voorsprong. In de 83e minuut mocht Giannis Mystakidis van dichtbij de 3-1 binnen tikken na een snelle tegenaanval. In het vervolg van het duel werd niet meer gescoord.

Opstelling eerste helft: Van den Dam; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Baas; Lieftink, Van den Boomen, Schuurman; Van Mieghem, Seuntjens en Hamdaoui.

Opstelling tweede helft: De Boer; Lelieveld (Opdam), Van Heertum (Hilderink), Van de Pavert, Tutuarima; Baas (Van der Logt), Seuntjens (Mystakidis), Schuurman (Van Riel); Blummel, Konings en Verbeek.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)