De Graafschap winst laatste oefenduel

Gepubliceerd: 22-08-2020 18:08. Bijgewerkt: 24-08-2020 14:07

De Graafschap heeft zaterdagmiddag het laatste oefenduel uit de voorbereiding met 1-0 gewonnen van eredivisionist Heracles Almelo. Het winnende doelpunt werd na bijna een kwartier gemaakt door spits Ralf Seuntjens vanaf de penaltystip.

De Graafschap begon - net als tegen SC Heerenveen - goed aan de wedstrijd en liet direct de aanvallende intenties gelden, zonder tot grote kansen te komen. Na een goedlopende aanval over de rechterkant met een combinatie tussen middenvelder Danny Verbeek en rechtsback Julian Lelieveld, werd de verdediger met een overtreding gestuit in het zestienmetergebied van Heracles. De penalty was wel besteed aan aanvoerder Ralf Seuntjens, die feilloos raak schoot: 1-0. Vlak daarna creëerde aanvaller Daryl van Mieghem een grote kans voor zichzelf, maar hij zag zijn schot net voorlangs de goal van Heracles-keeper Michael Bouwer gaan.

Het eerste wapenfeit van de tweede helft kwam op naam van ex-Superboer Delano Burgzorg, maar werd makkelijk gepakt door De Graafschap-keeper Rody de Boer. Vervolgens kreeg De Graafschap via aanvaller Mohamed Hamdoui nog een schietkans, maar zijn poging verdween voorlangs de goal van de gasten uit Almelo. Voor De Graafschap wacht maandag 31 augustus het eerste duel van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Dan ontvangt de Doetinchemse club FC Den Bosch op de eigen Vijverberg.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)