De Graafschap wil zegereeks verlengen

Gepubliceerd: 19-02-2021 17:02.

De Graafschap hoopt zondagmiddag op bezoek bij NEC een nieuwe overwinning toe te voegen aan de zegereeks van zes wedstrijden. Dat moet gebeuren tegen de Nijmeegse ploeg van trainer Rogier Meijer, die geen onbekende is in Doetinchem.


"Ik heb inderdaad nog met hem samengespeeld", aldus De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert. "Toen zag je al dat het een echte teamspeler was. Toen hij trainer was bij de jeugd hoorde je al goede verhalen over hem als trainer. Hij heeft snel de stap gezet naar het hoofdtrainerschap, dat is mooi voor hem." Dankzij het verlies van Almere City staat De Graafschap qua verliespunten op gelijke hoogte en heeft het in de strijd om promotie alles weer in eigen hand. "Dat is lekker en geeft een fijn gevoel", zegt de verdediger. "Daar komt natuurlijk wel bij dat we naar onszelf moeten kijken. We hebben nog een aantal wedstrijden te gaan, we moeten onze serie uitbreiden en hiermee doorgaan. Daarna kunnen we weer kijken wat andere teams doen."

Trainer Mike Snoei is het met de verdediger uit Varsselder eens: "We hebben nog niks. Dit moeten we volhouden en dat is ook lastig. We moeten de druk bij Almere City en Cambuur neerleggen, maar tegelijkertijd zelf ook onze wedstrijden winnen. We hebben bij FC Volendam en Roda JC laten zien dat we het kunnen. Dat is hartstikke lastig, maar daar gaan we wel voor." Snoei is lovend over de tegenstander van zondag, die deze week na verlenging verloor van VVV in de beker: "Het is lekkerder als je hem wint. Maar ze mogen best trots zijn op zichzelf. Ze hebben zich prima verkocht."

Vrijwel fitte selectie
Snoei heeft tegen NEC de beschikking over een bijna compleet fitte selectie, nu Mohamed Hamdoui zo goed als fit is. Toch lijkt de Didammer zijn opstelling niet aan te passen. Dat betekent dat Daryl van Mieghem in de aanval vermoedelijk weer de voorkeur krijgt boven Joey Konings.

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink, Leemans, Verbeek; Van Mieghem, Seuntjens.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)