De Graafschap wil winst tegen geplaagd ADO

Gepubliceerd: 28-10-2021 18:10. Bijgewerkt: 28-10-2021 18:04

De Graafschap hoopt vrijdagavond na twee gelijke spelen op de eigen De Vijverberg het thuispubliek weer te trakteren op een overwinning. Het geplaagde ADO Den Haag, dat vanwege licentieproblemen zes punten in mindering kreeg, is volgens trainer Reinier Robbemond een lastige tegenstander.


“Die hebben gewoon een goed seizoen tot nu toe”, vindt Robbemond. “Het is een club waar het onrustig gewest is en waar veel gebeurd is. Ze zijn natuurlijk gedegradeerd. Met alle onrust die eromheen heerst is het knap waar zij nu staan.” Ondanks de puntenstraf staat ADO met een negende plek nog in het linkerrijtje, wel werd vorige week verloren tegen Excelsior. De Graafschap-aanvaller Giovanni Korte is als Hagenees blij dat de wedstrijd überhaupt op het programma staat. “Ik ben blij dat ADO nog gewoon bestaat”, zegt de vleugelaanvaller. “Maar het is wat het is, ik ben er ook niet heel veel bezig.”

Na twee gelijke spelen in eigen huis, tegen Jong Utrecht en FC Eindhoven, vindt de trainer het hoog tijd voor een thuiszege op De Vijverberg. “Ik vind dat we thuis betere wedstrijden hebben gespeeld dan uit”, aldus Robbemond. “Alleen haal je daar wel resultaat.” Vleugelaanvaller Korte noemt het ongrijpbaar: “Het is voor mij ook een vraagteken. De supporters, de sfeeracties, de aanmoedigingen, dat moet ons juist heel veel kracht geven. Het is aan ons om weer drie punten te pakken thuis.”

Van Heertum weer terug
Verdediger Jasper van Heertum keert terug van een schorsing en lijkt te gaan spelen ten koste van Jonathan Opoku. Daardoor schuift Elmo Lieftink naar het middenveld. Voor de rest lijkt Robbemond geen wijzigingen te gaan aanbrengen. Verdediger Ted van de Pavert zat dinsdag tegen PEC Zwolle voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie, maar is nog niet fit genoeg voor een basisplek.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Fortes, Baas; Dekker, Schuurman, Lieftink; Acheffay, Haen, Korte.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)