De Graafschap wil winst op Terborg Toernooi

Gepubliceerd: 27-05-2022 19:05. Bijgewerkt: 27-05-2022 20:04

Na twee jaar zonder door corona is het Terborg Toernooi dit weekend weer losgebarsten op Sportpark De Paasberg. Onder 19-teams van internationale topclubs als Tottenham Hotspur (Engeland) en Palmeiras (Brazilië) kruisen de degens met onder meer De Graafschap, dat met eerste elftalspelers Philip Brittijn en Devin Haen een gooi hoopt te doen naar de titel.


“Deze kans om met de jeugd op het Terborg Toernooi te spelen laat ik zeker niet gaan”, zegt de zeventienjarige Haen, die eerdere jaren als toeschouwer langs de kant te vinden was. “Voor mij betekent het veel om hier nu zelf te mogen staan. Ik heb altijd al die teams zien spelen en nu sta je er zelf met De Graafschap tegen te spelen, dat is top.” Het toernooi werd vrijdagavond afgetrapt door Vitesse en titelhouder Palmeiras. De Arnhemmers wonnen met 2-1, tot tevredenheid van hun trainer en oud-voetballer Tim Cornelisse: “Dit is goud voor hun ontwikkeling. Zeker dit toernooi met deze topploegen, je kan echt aan de bak en dat hebben ze nu ondervonden.”

Toernooidirecteur Peter Berendhaus vindt het lastig om op voorhand een favoriet aan te wijzen. “FC Midtjylland heeft weer een fantastisch team”, geeft Berendhaus aan over de Deense ploeg. “Ze zitten bij de laatste zestien van de UEFA Youth League in Europa. Dat geldt ook voor RC Genk (België, red.), dus dat zijn echt goede teams. De Brazilianen zijn sterk als vanouds en De Graafschap is een outsider. Het zal nog spannend worden allemaal.”

Braziliaanse hegemonie
De laatste tien edities werd het Terborg Toernooi gewonnen door een Braziliaanse ploeg. “Het zou wel leuk zijn als er een keer een Europese ploeg de beker mee naar huis neemt”, vindt Berendhaus. Hoewel het jeugdtoernooi op nog geen tien kilometer afstand van stadion De Vijverberg wordt gespeeld, wist De Graafschap nog nooit te winnen. Aanvaller Haen vindt 2022 een mooi moment: “We hopen hem natuurlijk te winnen, daar gaan we gewoon voor, maar we gaan het zien.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)