De Graafschap wil vorm Jong Utrecht breken

Gepubliceerd: 23-09-2021 16:09. Bijgewerkt: 23-09-2021 21:30

De Graafschap hoopt vrijdagavond na de winst op Excelsior de goede vorm van Jong FC Utrecht te doorbreken. De jonge Domstedelingen zijn onder leiding van trainer Darije Kalezic momenteel de nummer twee van de competitie.


“Darije is een trainer die zijn teams altijd goed georganiseerd heeft staan”, zegt trainer Reinier Robbemond over zijn collega en voormalig oefenmeester van De Graafschap. “Dat heeft hij al die jaren laten zien, ook in de tijd dat hij hier trainer was. Het zal een aardige klus worden om ze uit elkaar te spelen.” Jong FC Utrecht won de laatste vier wedstrijden op rij. Vleugelaanvaller Hicham Acheffay, voormalig speler van de tegenstander, waarschuwt voor de kwaliteit van de technische spelers. “Ze kunnen overal wel een man extra creeëren”, weet de 21-jarige. “Maar ik denk dat ze tegen ons gaan inzakken omdat we thuis spelen. Wij gaan vol erop klappen ómdat we thuis spelen.”

Acheffay kwam afgelopen zomer over van het Zwitserse Grasshoppers en moest het tot nu toe grotendeels doen met invalbeurten. Tegen Excelsior mocht de vleugelaanvaller starten en liet hij zich direct gelden met een assists. Ook werd hij uitgeroepen tot man of the match. Hij is ondanks zijn plek op de bank tevreden met zijn begin in Doetinchem. “Voor elke persoon is het lastig als je niet speelt, maar ik heb veel vertrouwen gekregen van de trainer door vaak in te vallen”, vindt de Amsterdammer. “Zo zie je maar dat je kans wel komt en dat je er gelijk moet staan.”

Gravenberch in quarantaine
Naast de langer geblesseerde Ted van de Pavert, Guus Vaags en Danny Verbeek, is ook Danzell Gravenberch vrijdagavond afwezig vanwege een thuisquarantaine. Robbemond wil zijn opstelling niet prijsgeven, maar lijkt geen reden te hebben om aanpassingen te doen. “De jongens hebben het hartstikke goed gedaan”, vindt de trainer. “Dit zijn de momenten dat zij de kans krijgen om te starten. Ze hebben vorige week laten zien dat ze het kunnen, dus daar kunnen we tevreden over zijn.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Fortes, Baas; Dekker, Lieftink, Schuurman; Acheffay, Konings, Korte.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)