De Graafschap wil vieze smaak wegspoelen

Gepubliceerd: 10-11-2020 17:11. Bijgewerkt: 10-11-2020 17:07

De Graafschap wil woensdagavond de bittere nasmaak van het thuisverlies tegen FC Volendam wegspoelen met een overwinning op NAC Breda. De Noord-Brabantse ploeg werd enkele weken geteisterd door het coronavirus, maar lijkt daar nu weer van hersteld.


"Er is even een tegenslag gekomen met de coronaproblemen, waardoor het team wat verzwakt werd", aldus Snoei over de gasten uit Breda. "Maar ze zijn weer op de weg terug. Ze hebben een uitstekende selectie." Ook aanvoerder Ralf Seuntjens vindt dat NAC een goede ploeg heeft staan: "Mounir El Allouchi vind ik een van de beste spelers uit de competitie. De eerste zes wedstrijden zijn ze goed doorgekomen, maar daarna sloeg het virus toe. Daardoor zijn ze tegen wat zeperds aangelopen, dat is natuurlijk vervelend. Maar ik denk dat iedereen daarmee te maken gaat krijgen." Na zijn vertrek bij VVV vroegen NAC-supporters met onder meer een spandoek aan Seuntjens om naar hun ploeg te komen.

Er waren ook gesprekken tussen de club en de aanvaller uit Breda, maar toen - de inmiddels vertrokken - Tom Van Den Abbeele werd aangesteld als technisch directeur was de interesse snel voorbij. "Dat was een monoloog van drie minuten, dat was niet eens een gesprek", aldus Seuntjens. "Er staan nu andere mensen aan het roer, die het volgens mij uitstekend voor elkaar hebben. Dus rancune is er niet. Het is gewoon NAC en NAC is een topper in deze competitie. Dat zijn wij ook, dus moeten wij ons morgen laten zien."

Schuurman vervanger van Verbeek
Snoei kan woensdagavond niet beschikken over de geblesseerde Danny Verbeek. De trainer wil geen duidelijkheid geven over zijn basiself, maar Jesse Schuurman lijkt zijn beoogde vervanger in de topper. "Het zijn vergelijkbare clubs, volksclubs. Een club die graag de Eredivisie in wil en daar ook de begroting voor heeft, net als De Graafschap. Dat zijn speciale wedstrijden."

Vermoedelijke opstelling:
De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink, Schuurman, Opoku; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)