De Graafschap wil verbetering tegen TOP Oss

Gepubliceerd: 30-09-2021 16:09. Bijgewerkt: 30-09-2021 16:53

De Graafschap wil vrijdagavond op bezoek bij TOP Oss het dominante spel van de afgelopen weken nu wel beloond zien worden met drie punten. Trainer Reinier Robbemond zag zijn ploeg in het gelijkspel tegen Jong Utrecht teveel kansen missen.


"Over heel veel dingen zijn wij gewoon hartstikke tevreden, maar uiteindelijk moet dat wel resulteren in betere resultaten dan dat we tot nu toe halen", vindt trainer Robbemond. "We hebben punten laten liggen in verschillende wedstrijden en we hebben ook nog weinig punten cadeau gekregen of gestolen, dus daarin vind ik dat we nog een stap moeten maken." Tegenstander TOP startte sterk aan het seizoen, maar viel daarna terug naar de dertiende plek op de ranglijst. Toch is De Graafschap waakzaam. "Wederom, ik val een beetje in herhaling, een lastige wedstrijd", zegt Robbemond. "Eigenlijk tegen alle tegenstanders tot nu toe is dat zo geweest en TOP is ook een ploeg die heel moeilijk te verslaan is."

Middenvelder Jesse Schuurman hoopt de tegenstander voetballend op de knieën te krijgen. "Het is een lastige ploeg met fysiek sterke jongens en ook oud - De Graafschap spelers", vindt de middenvelder, doelend op Jan Lammers, Kyvon Leidsman en Lion Kaak. "Dat is aan ons om dat uiteindelijk kapot te spelen en met de overwinning er vandoor te gaan." Voor Schuurman kan het in Oss de derde wedstrijd op rij worden dat hij vanaf de aftrap begint, de middenvelder is blij dat hij na verschillende invalbeurten nu vanaf het begin mocht begonnen: "Je wil gewoon starten en op dat moment maakte de trainer een andere keuze. Daar moet je dan mee dealen en er voor zorgen dat je weer terug in de basis knokt."

Geen van Heertum in Oss
Robbemond kan vrijdagavond geen beroep doen op verdediger Jasper van Heertum, waardoor de ploeg wederom met een ander centraal duo aantreedt. Elmo Lieftink lijkt naast Jeffry Fortes achterin te beginnen. Het vele schuiven ziet de trainer niet als een probleem. "Dat zijn natuurlijke processen in het team", laat de trainer weten. "Uiteindelijk selecteren de jongens zichzelf en zetten wij alleen de namen op papier. Iedere dag laten ze zien wie die namen moeten zijn."

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Lieftink, Fortes, Baas; Schuurman, Dekker, Opoku; Acheffay, Konings, Korte.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)