De Graafschap wil vechten tegen FC Utrecht

Gepubliceerd: 15-02-2019 15:02. Bijgewerkt: 15-02-2019 16:03

De Graafschap gaat zondagmiddag voor de derde thuiszege op rij tegen FC Utrecht. De griepgolf is inmiddels aan De Vijverberg voorbij getrokken, want op Stef Nijland na kan trainer Henk de Jong beschikken over een fitte selectie.


“Een prachtig gevecht”, aldus trainer De Jong over de wedstrijd tegen de nummer zes van de eredivisie. “FC Utrecht zal het heel compact zetten en wij moeten toch een weg vinden om daar doorheen te komen”, weet De Jong, die vervolgens de kracht van de tegenstander aanstipt. “Zij zijn op de omschakeling en in standaardsituaties heel gevaarlijk, maar er liggen zeker kansen voor ons.” Javier Vet sluit zich bij die woorden aan. “We moeten zorgen dat we er overal goed opzitten, vanaf het begin af aan”, vertelt de middenvelder, die na een griepje terugkeert in de basis. “Negentig minuten lang echt strijden.”

Het gat tussen de veilige plek vijftien en De Graafschap op de ranglijst bedraagt vijf punten, desondanks maakt De Jong zich geen zorgen, hij geniet van de rol als underdog. “Verkeerde druk hebben we niet. We waren de gedoodverfde degradatiekandidaat en daar gaan we nu de strijd mee aan, dat vind ik wel humor.” Vet legt meer druk op de wedstrijd tegen de Domstedelingen: “Je moet aanhaken, want er zijn weinig ploegen die punten verliezen. We moeten zorgen dat we de punten blijven pakken.”

Terug naar succesformatie
De Graafschap start de wedstrijd tegen FC Utrecht met dezelfde elf spelers als in de gewonnen thuiswedstrijd tegen NAC Breda. “Dat beviel goed en past precies bij elkaar”, vindt De Jong. “De rest knokt erachteraan. Natuurlijk zijn de jongens teleurgesteld dat ze niet spelen, maar er wordt keihard gewerkt en er is geen wanklank, geen domme dingen.”

Opstelling: Jurjus; Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Matusiwa, Vet, El Jebli; Narsingh, Benschop, Burgzorg.

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)