De Graafschap wil tweede zege tegen VVV

Gepubliceerd: 14-09-2018 15:09. Bijgewerkt: 14-09-2018 17:18

De Graafschap ontvangt zaterdagavond VVV-Venlo in Doetinchem. De Superboeren hopen met twee spelers die voor het eerst dit seizoen in de basis staan op een uitverkochte Vijverberg de eerste driepunter sinds de openingswedstrijd te pakken.


“Wat we niet moeten doen is breedtepassjes geven, want dat vindt VVV prachtig”, stelt hoofdtrainer Henk de Jong. “Ze spelen heel goed in de omschakeling, dat hebben we al een paar keer ervaren, dus daar moeten we echt voor oppassen.” In de laatste drie onderlinge wedstrijden tussen De Graafschap en VVV-Venlo trokken de Venloënaren alle keren aan het langste eind. Het werd in die wedstrijden 4-0, 4-1 en 0-2, de Superboeren zijn dus gewaarschuwd.

Verdediger Bart Straalman, die dankzij de afwezigheid van Ted van de Pavert net als aanvaller Jordy Thomassen zijn seizoensdebuut in de basisopstelling maakt, is echter niet echt onder de indruk van de bezoekers uit Venlo. “Het is altijd degelijk, niks bijzonders, ik denk dat wij voetballend beter zijn dus dat moet uiteindelijk de doorslag geven.”

Blessuregolf
De selectie van De Graafschap is getroffen door een kleine blessuregolf. "Lars Nieuwpoort zijn we tot half november ongeveer nog kwijt. Maar Erik Bakker heeft vandaag weer getraind dus dat gaat de goede kant op", aldus de Jong. De hoofdtrainer van De Graafschap heeft vertrouwen in de spelers die er wel bij zijn tegen VVV. “We hebben nog een ploeg mooie jongens over en die gaan het gewoon doen”, aldus de Jong. 

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Abena, Straalman, S. Nieuwpoort, Owusu; Olijve, Tutuarima, Nijland; Van Mieghem, Thomassen, Serrarens.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)