De Graafschap wil stunten bij FC Twente

Gepubliceerd: 26-10-2020 16:10.

De Graafschap treft dinsdagavond in de eerste ronde van de KNVB-beker eredivisionist FC Twente. Volgens trainer Mike Snoei willen de Superboeren stunten op bezoek in Enschede.


"Ik zie onze ploeg in staat om het FC Twente heel lastig te maken", zegt trainer Snoei in aanloop naar het duel. Waar De Graafschap in de eerste divisie wedstrijden moet winnen, lijkt de favorietenrol dinsdagavond bij de Tukkers te liggen. "Ik kijk er anders tegenaan", aldus Snoei over de favorietenrol die zijn ploeg vaak heeft. "Ik zie wel meer pittige wedstrijden in de eerste divisie. Er zijn vijf of zes ploegen met een gelijkwaardige selectie en begroting. FC Twente is wel weer een stapje verder. Tot vorige week hebben ze zelfs bovenaan gestaan, dus we kunnen aan de bak."

De laatste bekerontmoeting in Enschede tussen de beide ploegen eindigde in 2009 in een thriller. Doelman Nicolas Cinalli ontpopt zich bijna als held van De Graafschap, maar moest toezien hoe Marko Arnautovic in de blessuretijd van de verlenging de beslissende goal scoorde in de kwartfinale. Voor Mohamed Hamdaoui is het een weerzien met zijn oude werkgever. "Ik denk dat ze zullen willen aanvallen", zegt de vleugelaanvaller over FC Twente. "Ze zullen niet gaan wachten op de counter, dus er zal ruimte komen en daar moeten we gebruik van maken."

Rust in drukke periode
Of de trainer de uitwedstrijd tegen FC Twente aangrijpt om basisspelers als Ralf Seuntjens rust te geven, wil Snoei nog niet aangeven. "Het is allemaal kort dag", zegt de trainer, doelend op de gespeelde wedstrijd van vrijdag tegen Jong PSV. "Het is vooral maandag even kijken of iedereen fit genoeg is om te spelen."

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert (Van Heertum), Tutuarima; Lieftink, Schuurman, Opoku; Van Mieghem, Seuntjens (Konings), Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)